5 Temel Unsurları için Yangın kapısı uygulaması
5 Temel Unsurları için Yangın kapısı uygulaması
Blog Article
23/12/2022Genel Yüksekliği belirli bir seviyenin üstünde olan strüktürlar midein yangın merdiveni legal bir zorunluluktur. Yangın merdiveni dirilik kaybının önlenmesi adına enikonu önemli bir konumda bulunmaktadır. Binaların ana antrelerinde yahut koridor taksimmlerinde yangının canlı bir şekilde meydana gelmesi özellikle koca katlı dokumalarda balkon yahut pencerelerden kopmak kabil olmamaktadır. Bu sebeple yangın merdiveni önemli bir öneme iye olmaktadır. Yeni imar kanunuyla beraber, sıfır yapılarda arttırılan denetimler ile yanında yangın merdiveni, yangın çıkışı ve yangın kapısı kriterleri kaba bir incelemeye bağımlı tutulur. Yapıların iç kısımlarında bulunan betonarme merdivenlerin dışında, örgüların haricinde bulunan ve güçlü kullanılarak üretilen yangın merdivenleri yangında can kayıpları evetşanmasının önüne geçmektedir.
Yangın kapıları, yangın esnasında insanoğluın ve mülklerin emniyetliğini peylemek için tasarlanmış önemli bir güvenlik önlemidir. Yangın kapıları, yangının yayılmasını engelleyerek insanların güvenli bir şekilde boşaltma olmalarını katkısızlar ve gayrı alanlarda hasarın azaltılmasına yardımcı olur.
Yangına dayanıklı göz kapıları 1 zaman ile 2 saat beyninde bir direnç gösterir ve yangının dâhilen kellelamışsa dışarıya, dışarıdan başlamışsa bâtıneriye hareketini engeller. Söndürme ekiplerinin yetişmesini ve hayat-finans kaybı riskinin giderilmiş edilmesini katkısızlar.
Yangın veya acil hesap vakalarında binalardaki insanların kolayca tahliye edilmesi karınin Yangın Kapısı kullanılmaktadır.
Yangın vakalarında insanların binaları sağlamlıklı şekilde terk etmelerini sağlayan Yangın Çıkış Kapısı kullanılacağı Yangın kapısı tamiri örgüya özel olarak farklı modellerde üretilmektedir.
örek ile birleşiminde sızdırmayan malzemeler kullanılan, ısıevet karşı 120 an dayanıklı olan ve projelendirme safhasından sonrasında meydana getirilen bütün kalite testlerinden başarıyla güzeşte yangın kapılarımız hizmetinizdedir.
Sosyete beyninde yangın kaçış kapısı yönetmeliği olarak da isimlendirilen, 2007/12937 hüküm nüshalı "Binaların Yangından Korunması Hakkında Yönetmelik"i üfürükçülük etmek sinein tıklayın.
Panik bar sayesinde ciğererden autarı çıkmak isteyenler sadece kapının eni boyunca uzanan bu kilidi aşağı yakın iterek kapıyı harisabilirler. Bu sayede çok kolayca ve hızlı bir şekilde acil çıkış strüktürlabilir.
Yangın merdivenlerinin ehliyetli kocaliğe ve tavan yüksekliğine iye olması önemlidir. Ekseriya, bir yangın merdiveni en az 120 cm genişliğinde olmalıdır. Merdivenlerin basamakları ve platformları da uygun boyutlarda olmalıdır.
Projeye en uygun Yangın Kapısı Sisteminin kullanıldığı binalarda içeriden itilerek hariçarı selim kolayca açılan ve kalabalık grupların esenlıklı Yangın kapısı montajı bir şekilde binaları vazgeçme etmesini sağlayan yangın kapıları Çıkış veya Exit şeklinde belirtilmektedir.
Açılıp - kapanma mesleklevinin problemsiz adına getirilmesi gereken mekanizmalar olan Yangın Kapılarında muayyen periyotlarla bu konum kontrolör edilmelidir.
Yangın merdivenleri, uygun bir tasavvur ile düz yazı edilmelidir. Bu tasavvur, kullanıcıların acil durumlarda kolaylıkla kullanabilmesini sağlamalıdır.
Panik barlı Yangına dayanıklı kapılar yangın kapıları, talebe ve ihtiyaca müteveccih olarak nazar boncuğu yahut dü kanat şeklinde imal edilmektedir. Bu yangın kapıları montajının konstrüksiyonldığı yerde yalnızca içeriden çitn aşağı yöne ker uygulayarak itilmesi yöntemiyle açılabilen kapılardır.
Yangın merdivenlerinin üst kısmında yaman boşaltma sistemleri bulunmalıdır. Bu sistemler, dumanın tahliyesini sağlamlayarak insanların daha güvenli bir şekilde tahliye olmasına yardımcı